• Language
 • KALASTUSMATKAT Venäjälle

  Kalastusmatkat Venäjälle ovat toistaiseksi tauolla. Katsomme keväällä 2015 lähdemmekö Varzugaan kesäkuussa.

  Viisumit

  Ensimmäinen vaatimus venäjän kalamatkoille on voimassaoleva viisumi. Paras ja varmin tapa on hankkia ns. vuosiviisumi, jolloin matkalle pääsee koska vain, tarvittaessa nopeastikin. Viisumin saa hankittua kätevästi esim. suomi-venäjäseurasta käymällä paikanpäällä tai täyttämällä viisumihakemuksen etukäteen nettilomakkeen jonka löydät www.venajaseura.com sivuilta.

  LOHENKALASTUSMATKAT

   

  Varzugassa on vaikea saada järjestettyä ruokailua. Ruokailu järjestään omatoimisesti. Ruoka ostetaan Kantalahden supermarketista kimpassa ja ruokaa valmistetaan kaikille ottaen huomioon kulloisetkin tarpeet.

  Majoitusolot ovat Varzugassa vaatimattomat (ulkovessat, pihasaunat) majoittujien käytössä on yleensä jääkaappi ja kaasuliesi. Vuoteet ovat kuitenkin lakanoilla varustettuja. Majoitumme mieluummin Varzugan kylässä, kuin jokivarressa olevilla kalastusleireillä. Näin majoitusrahat jäävät Varzugalaisille perheille ja Varzugalaisille kalastusoppaille. Suosikkioppaamme ja majoittajamme on Vasili, jolla on suuri perhe (useita kasvattilapsia) ja joka on jo iäkäs ja lupsakka ”pohjoisen mies”, aito Pomori.

  Vasili ja Keijo

   

  ”Haavematka”

  Haaveilen, että saisimme jonain päivänä järjestymään sellaisen seikkailumatkan, että lähtisimme Varzugajoen suusta etenemään Vienanmeren rannikkoa itään niin pitkälle kuin pääsee. 5-8 henkilöä olisi sopiva ryhmän koko. Matka tapahtuisi maastokelpoisilla ajoneuvoilla (nelivetoautot ja/tai mönkijät) venäläisten paikallisten oppaiden avustamana. Matkan varrella on useita lohijokia ja pieniä kalastajakyliä. Laitan tähän myöhemmin kartan, että näet kuinka hurjasta reissusta on kyse. Ajankohta olisi heinäkuu. Porukkaan pitää eri taidoilla olevia kalastuksesta kiinnostuneita henkilöitä.

  Ota reilusti kontaktia, että pääsemme suunnittelun alkuun.