Ekologian ja Ekonomian tasapaino!

Koko toimintamme perustuu kestävän toiminnan periaatteella tapahtuvaan luonnontuotteiden hyödyntämiseen!

Periaatteen mukaisesti järjestämme tapahtumia vuodenkierron mukaan alkaen kevään koivunmahlan, kuusenkerkkien ja korvasienten keruusta päättyen syksyn karpalon poimintaan. Asiakkaat voivat tulla meille viikonlopuksi ja osallistua tuotteiden keräämiseen jonka jälkeen tuotteet käsitellään asianmukaisesti ja valmistetaan niistä mahdollisuuksien mukaan tuotteita, jotka asiakkaat saavat mukaansa. Tällaisia tuotteita ovat esim.

Sienitapahtumat

Sienitapahtumat alkavat keväisestä korvesienten keruusta, ryöppäyksineen ja muhennoksineen. Sieniä kerätään koko kesän ajan niiden esiintymisen mukaan. Seuraamalla sivuamme pidämme teidät ajantasalla esim. Pudasjärvellä voi löytyä joinakin kesinä kuuluisaa matsutake sientä todella runsaanti, mutta sen ilmestymistä ei voi enakoida mitenkään. 

Marjatapahtumat toteutetaan saman periaatteen mukaan.

Voit ilmoittaa meille kiinnostuksesi osallistua keräämiseen, niin ilmoutamme halukkaille sähköpostilla tai facebookilla väliaikatietoja ja tapahtumien ajankohdat.

 

Kalankäsittelytapahtumat:

Haluatko fileoida hauen ruodottomaksi? Ahvenen voi käsitellä seitsemällä eri tavalla! Järjestämme kalankäsittelytilaisuuksia tarpeen mukaan (kts.kalenteri) tai olemme tapahtumissa kalaa fileoimassa.  Myymme myös Ruotsalaisia Frostin kalapuukkoja ja fileointiveitsiä.

 

 

Tuotemyynti

Marja- ja sienituotteet. Valmistamme metsämarjoista mm. mehut, hillot, hyytelöt. Sienet pakastamme, kuivaamme, marinoimme, suolaamme ja korvasienet tietenkin ryöpätään. Toimitamme tarvittaessa sieniä myös raakana asiakkaille.

Mehiläispesän tuotteet jalostetaan omien mehiläispesien tuotteista erikoishunajiksi, siitepölytuotteiksi, mehiläisvahakynttilöiksi jne.

Puutuotteet ovat korkeatasoisia taidekäsityötuotteita alkaen sorvaustuotteista, yksilöllisiin kuksiin, päättyen karhuihin ja muihin suuriin puutaidekästöihin.

Meille tulee myyntiin myöhemmin kalanahkatuotteet (parhaimmillaan jalostamme asiakkaan saaman suurkalan nahkan vaikkapa liiviksi tai muuksi kalannahkatuotteeksi). Koirankarvatuotteet tulevat olemaan täysin käsityönä elävien koirien karvasta tehdyt sukat ja muut tuotteet.